BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor különleges ruhában jelent meg Kazahsztánban: „közeleg a tél”

A magyar miniszterelnök Kazahsztánban tárgyal. Állami kitüntetést is átvett, a ceremónia különlegesre sikerült.

Nem szokványos ruházatban mutatkozott Orbán Viktor Kazahsztánban. Erről az MTI-ben és a kormányfő közösségi oldalán is megjelentek fotók. 

ORBÁN Viktor; TOKAJEV, Kaszim-ZsomartAsztana, 2023. november 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos kazah öltözetben (b) és Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök Asztanában, az elnöki palotában 2023. november 2-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer ZoltánAsztana, 2023. november 2.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos kazah öltözetben (b) és Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök Asztanában, az elnöki palotában 2023. november 2-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A kazah köztársaság elnöke a Kazah Állami Barátság Érdemrend első fokozata díjat adományozta Orbán Viktornak. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a magyar miniszterelnök csütörtökön a kazah fővárosba, Asztanába látogatott, ahol hivatalos, kétoldalú találkozón vett részt Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel. Ennek során a kazah köztársaság elnöke a Kazah Állami Barátság Érdemrend első fokozata díjat adományozta Orbán Viktornak. A különös ruházat valószínűleg a ceremónia részét képezte.

A tárgyalások központi eleme egyébként az energiabiztonság volt. A miniszterelnök kulcskérdésnek nevezte Magyarország energiaellátását. „Fontos, hogy kőolajat most már nemcsak Oroszországból, hanem Kazahsztánból is tudunk szállítani. Ennek a mértéke egyelőre nem nagy, de a csatornákat megnyitották, és az ország biztonsága szempontjából ez nagy előrelépés” – fogalmazott.

A miniszterelnök köszönetét fejezte ki azért is, hogy 

  • a Mol részt vehet a kazahsztáni gázkitermelésben, 
  • hogy bevonták Magyarországot a helyi zöldenergia kiépítésébe, 
  • és lehetőség van a nukleáris ipari együttműködésre is.

A találkozóról készült fotót Orbán Viktor azzal a megjegyzéssel osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy „közeleg a tél”. Kazahsztánban egyébként valóban hideg az időjárás. A különleges kucsma nem az első egyedi fejfedő, amelyet a kormányfő a közelmúltban viselt. A napokban számoltunk be arról, hogy Szijjártó Péter az USA-ból olyan sapkát hozott a kormányfőnek, amelyet Donald Trump volt republikánus elnök írt alá. A dedikálásában azt üzenete: „Viktor, nagyszerű vagy!”

Aláírt Trump sapkát kapott Amerikából Orbán Viktor

A postás egyenesen Amerikából hozta a magyar miniszterelnök új kedvenc sapkáját. Orbán Viktor a Facebook-oldalán posztolt egy képet a dedikált Trump-sapkáról.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.