BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tordai Csaba elérhetetlen irodájában tartott házkutatás óta

A gyanú szerint Tordai irodájában tárolhatták az adománygyűjtések dokumentumait.

Tordai Csabánál a napokban tartott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények vádja miatt. Az adóhatóság és a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából eddig annyi derült ki, hogy a hatósági vizsgálatot a Karácsony Gergely főpolgármester által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtésével kapcsolatban zajló nyomozás részeként hajtották végre a nyomozók. A Magyar Nemzet telefonon és írásban is próbálta elérni Tordait, ám eddig elérhetetlennek bizonyult.

20220103 BudapestVárosháza-gateÜLÉST TARTOTT A VÁROSHÁZA ELADÁSÁVAL FOGLALKOZÓ VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG.fotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzetképen: Tordai Csaba, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának az elnöke
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Tordai Csaba egyelőre hallgat arról a házkutatásról, amelyet a NAV a napokban tartott az ügyvédi irodájában. Bár a Magyar Nemzet Karácsony Gergely jogi főtanácsadójához az ügyvédi e-mail címére és a Fővárosi Önkormányzat Sajtóosztályán keresztül is eljuttatott kérdéseket, de eddig egyik csatornán sem érkezett válasz.

Az ügyvédet se telefonon, se e-mailben nem sikerült elérni, így egyelőre nem derült ki további információ a házkutatással kapcsolatban. 

Az már korábban egy V. kerületi „Itt lakunk” nevű csoport bejegyzéséből kiderült, hogy csütörtökön, a késő esti órákban a NAV emberei megjelentek a Vécsey utca 4. számnál, és a poszt szerint „az egyik ügyvédi irodában tartottak házkutatást”. Az interneten elérhető címkeresők szerint ezen a címen jegyezték be Tordai Csaba ügyvédi irodáját. Tehát minden jel arra mutat, hogy Tordai irodájában tárolták Karácsonyék jogszerűtlenségek gyanúját is felvető adománygyűjtésének dokumentumait. Az ügyben költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával indult nyomozás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.