BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levélben üdvözölte a hazai zsidóságot hanuka alkalmából Orbán Viktor

A miniszterelnök szerint Magyarország a béke szigete, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet és ünnepelhet.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a magyarországi zsidóságot hanuka ünnepe alkalmából – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Az év legsötétebb napjain meggyújtott hanukagyertyák arra emlékeztetnek, hogy a leghosszabb éj sem tarthat örökké, és még a legnehezebb időszakoknak is vége szakad egyszer – olvasható a kormányfő levelében, mely szerint most, amikor Európa-szerte erősödik az antiszemitizmus, melynek következtében ártatlan embereket érnek támadások pusztán származásuk és hitük miatt, ez az üzenet különösen fontos. Orbán hozzátette, hogy jó érzéssel tölti el, hogy Magyarország ezekben a nehéz időkben is a béke szigetét jelenti a világban, ahol minden zsidó honfitársunk biztonságban élhet és ünnepelhet.

Engedjék meg, hogy Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntsem Önöket a fény ünnepén, és azt kívánjam, hanuka csodája hozza el a várva várt békét is mindannyiunknak!

– zárul Orbán Viktor ünnepi levele, melyet idén is a hazai zsidó szervezetek vezetőinek kézbesítettek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.