BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tengeri folyosón érkezhet humanitárius segély Gázába

Ciprusról indulnának a hajók: ha meglesz az izraeli jóváhagyás, óriási áttörést hozhat.

Ciprusról indulhatnak segélyek a Gázai-övezetbe egy tengeri folyosón keresztül – mondta Nikosz Hrisztodulidész ciprusi elnök vasárnap újságíróknak. „Vannak fejlemények ebben a kérdésben, és még este bejelentések is jöhetnek” – mondta az elnök a The Guardian tudósítása szerint.

500,000 Palestinians face hunger, thirst in Gaza: Municipality
Fotó: AFP

A lap cikke szerint Izrael áldását adta a kezdeményezésre, bár ragaszkodott ahhoz is, hogy a segélyszállítmányokat a helyszínen ellenőrizzék, mielőtt elhagyják Ciprust.

A görög miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz kijelentette, hogy Görögország is hajlandó részt venni a tengeri folyosó működtetésében, hozzátéve, hogy 

ennek a megoldásnak nyilvánvaló előnye, hogy sokkal több humanitárius segélyt lehet bepakolni egy hajóba, mint egy teherautóba.

A Gázai övezetben uralkodó embertelen körülményekről, az éhező és az orvosi ellátást nélkülöző civilekről egyre több szó esik az utóbbi napokban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.