Az orosz légvédelmi rendszerek vasárnap kora reggel megsemmisítették mind a 38 drónt, amelyet Ukrajna a Krím-félszigetre indított – közölte az orosz védelmi minisztérium, miután az ukrán és az orosz közösségi médiában erős robbanásokról számoltak be.

Lángokban áll Feodoszija kikötője egy tavalyi ukrán támadás után.
Fotó: AFP

Az orosz védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleményében nem közölte, hogy voltak-e károk vagy áldozatok. A közúti forgalmat Feodoszija közelében jelentősen korlátozták – közölték korábban az orosz hatóságok. A Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő hídon pár órára leállt a forgalom.

Az orosz és ukrán közösségi média a lakossági beszámolókra hivatkozva arról számolt be, hogy helyi idő szerint 

vasárnap hajnali 2 óra körül erős robbanások hallatszottak a tengeri kikötő és egy olajraktár környékén. 

A Reuters nem tudta független forrásokkal megerősíttetni a robbanásokról szóló jelentéseket – az ukránok sem kommentálták a történteket.
Ukrajna fokozott légi és tengeri dróntámadásai az ottani orosz katonai célpontok ellen megrongálták vagy megsemmisítették a szevasztopoli kikötőben lévő hajókat és haditengerészeti javítóműhelyeket, és más célpontokat is eltaláltak. Moszkva a Fekete-tengeri flottáját használja Ukrajna elleni nagy hatótávolságú csapások indítására.