A németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) mintegy 400 arab és török ​​nyelvű választási plakátot függesztett ki Lipcse központjában, és egy éjszaka alatt az összeset letépték vagy ellopták. A kereszténydemokraták példátlan vandalizmusnak nevezték az esetet. A CDU a jelenlegi német migrációs politika megfordítását hirdeti.

Lipcse, plakát CDU, arab
Több száz arab politikai plakátot semmisítettek meg Lipcsében / Fotó: @JKasek / X

A CDU  lipcsei vezetője, Andreas Nowak hétfőn elmondta, hogy a plakátokat helyi bevándorló munkásokkal dolgozták ki és alkották meg, valamint ők maguk tették is ki őket. A párt a történések után szintén arab és török ​​nyelven hirdette, hogy „Nagyobb biztonságot és rendet a lakónegyedünkben!” és „Megállítjuk a Superblockot!”, az utóbbi egy vitatott lipcsei közlekedési projekt – írja a Bild. 

A szlogenek német fordítását hivatalosan alig lehetett fellelni.

Az emberek korábban azért fordultak a CDU-hoz, mert nem értettek egyet a  kormánypárti, „közlekedési lámpás” várospolitikával. A lipcsei zöldpárti politikus, Jürgen Kasek elmondta, hogy „valójában a CDU csak az arab és a török ​​verziót akasztotta fel a hírhedt Eisenbahnstrasse környékére, amely migrációs és bűnözési gócpont Lipcsében”. Nowak továbbra is úgy gondolja, hogy a plakátok leszakítása „szélsőséges baloldaliak vandalizmusa” volt. A leszakított plakátokat hamarosan pótolják.

Szintén friss: a napokban hatalmas botrányt okozott Németországban a Muszlim Interaktív nevű szervezet szombati hamburgi demonstrációja. Iszlám kalifátus bevezetését követelték a résztvevők, a helyi parlament ezt megakadályozhatta volna, a közmédia pedig eltitkolta az eseményt – hiába, Olaf Scholz kancellár rendkívül kényelmetlen helyzetbe került.