BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
iráni elnök

Hivatalos: az iráni elnöki helikopter lezuhant a hegyekben

Az iráni állami média szerint a baleset oka a rossz időjárás volt, amely megnehezítette a mentési munkálatokat.

Az Ebrahim Raiszi iráni elnököt és külügyminiszterét szállító helikopter vasárnap lezuhant, amikor hegyi terepen, sűrű ködben haladt át – közölte egy iráni tisztviselő a Reuters hírügynökséggel. A mentők nehezen jutottak el az eset helyszínére. Egyelőre nem tudtak kapcsolatba lépni az elnök kíséretével, így a gépen utazók sorsáról sem tudni.
 

 

A tisztviselő szerint Raiszi és Hosszein Amirabdollahian külügyminiszter élete „veszélyben van a helikopter lezuhanását követően”, amely az Irán északnyugati részén fekvő Azerbajdzsán határán tett látogatásról hazafelé tartva történt. 

Még mindig reménykedünk, de a baleset helyszínéről érkező információk nagyon aggasztók

– mondta a névtelenség fenntartása mellett nyilatkozó tisztviselő a Reutersnek.

Az iráni állami média szerint a baleset oka a rossz időjárás volt, amely megnehezítette a mentési munkálatokat. Az iráni hadsereg vezérkari főnöke elrendelte, hogy a hadsereg és a Forradalmi Gárda minden erőforrását vessék be a keresési és mentési műveletekbe.

„Sötét van, és elkezdett esni az eső, de a keresés folytatódik. A mentőcsapatok elérték a területet (…) az eső azonban sarat képezett, ami megnehezíti a keresést” – mondta az állami televíziónak egy helyi tudósító. Az állami televízió korábban leállította a szokásos műsorát, hogy országszerte a Raisziért tartott imákat mutassa, és a képernyő egyik sarkában élőben közvetítse a hegyvidéki területen gyalogosan, sűrű ködben bevetett mentőcsapatok munkáját.

A mentőcsapatok várhatóan még vasárnap este elérik a baleset valószínűsíthető helyszínét.

Kényszerleszállást hajtott végre az iráni elnök helikoptere

Kényszerleszállást hajtott végre iráni területen az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopter, a balesetről és a gép utasainak állapotáról ellentmondó hírek láttak napvilágot. Raiszi egy azeri gátavatóról tartott hazafelé.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.