BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Melinda French Gates kilép a Gates Alapítványból

Bill Gates volt felesége már többször is tervezte, hogy mással fog foglalkozni, most már hivatalos: lemond az alapítvány társelnöki posztjáról.

A milliárdos filantróp, Melinda French Gates bejelentette, hogy lemond a Bill és Melinda Gates Alapítvány társelnöki posztjáról.

Melinda Gates
Melinda Gates / Fotó: AFP

Ezt a döntést nem könnyen hoztam meg – írta Melinda Gates az X-en.

Utolsó munkanapja június 7-én lesz.

Bill Gates volt felesége 2000-ben hozta létre az alapítványt akkori férjével, Bill Gatesszel, a Microsoft társalapítójával.

A pár 2021-ben, 27 év házasság után jelentette be a különválásukat, de megígérték, hogy folytatják közös jótékonysági tevékenységüket. Válásukkor az egykori házaspár azt mondta, hogy továbbra is a szervezet társelnökei és vagyonkezelői maradnak, és nem várható változás az alapítvány struktúrájában.

A Gates Alapítvány a közegészségügy leghatalmasabb támogatói közé tartozik, több mint 75 milliárd dollárt fordítottak eddig a szegmensre. Évente dollármilliárdokat költenek a fertőző betegségek felszámolására, a szegénység csökkentésére és az éghajlatváltozás elleni küzdelemre irányuló kezdeményezésekre.

Az alapítvány honlapja szerint a házaspár 1994 és 2018 között saját vagyonukból több mint 36 milliárd dollárt adományozott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.