BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tetőzik a dráma Rafahban: izraeli harckocsik érték el a központot

Egy magas rangú ENSZ-tisztviselő szerint Rafah földi pokollá változott, miután az emberek tucatjai égtek halálra egy izraeli légicsapásban, amelyben legalább 45 ember vesztette életét. Eközben több izraeli harckocsi elérte Rafah városközpontját.

Több izraeli harckocsi elérte Rafah városközpontját – írta a SkyNews. A lap arról számolt be, hogy szemtanúk tankokat észleltek az al-Avda mecset, Rafah központi nevezetessége közelében.

Israeli Raid North of Gaza May 16
Gáza
tank
Rafah
Az izraeli tankok folytatják az előretörést Rafahban / Fotó: Middle East Images via AFP

Emlékeztettek, hogy három hete kezdődött egy szárazföldi hadművelet a dél-gázai városban, amelyet külföldről is intenzíven vizsgálnak. Az izraeli hadsereg még nem nyilatkozott. Azt mondták, hogy később közleményt adnak ki a hadműveletről.

Az izraeli erők folytatják a légicsapásokat, annak ellenére, hogy nemzetközileg elítélték a vasárnapi, 45 ember halálát okozó támadást. A tankok a nyugati városrészek felé is nyomultak a bombázások egyik legrosszabb éjszakáján, amelyről a lakosok számoltak be. Az orvosok szerint egy ház elleni csapásban több ember meghalt, a Hamász illetékesei szerint 16 palesztin vesztette életét az éjszaka folyamán.

Körülbelül egymillió ember menekült el Rafahból

Az elmúlt három hétben hozzávetőleg egymillió ember menekült el Rafahból – közölte az ENSZ palesztin menekültügyi szervezete (UNRWA).

Az UNRWA közölte, hogy a bombázások közepette nincs hová biztonságosan menniük, és élelmiszer- és vízhiány, hulladékhalmok és alkalmatlan életkörülmények közepette utaztak. A segítségnyújtás és a védelem nyújtása szinte lehetetlenné válik – közölte a hivatal. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.