BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltűnt 62 millió dollár értékű Ukrajnának szánt amerikai fegyver

Nem tudni, hova tűnt 62,2 millió dollár összértékű fegyver Ukrajnában, ennek ellenére az Egyesült Államok folyamatosan önti a fegyvereket az orosz–ukrán háborúba − írja a Magyar Nemzet.

Az amerikai védelmi minisztérium egy jelentés szerint nem tudja, hol van 62,2 millió dollár összértékű fegyver, amelyeket Ukrajnába küldtek. A következtetéseket a Pentagon főfelügyelője ismertette, miután értékelte, hogy a védelmi minisztérium hatékonyan ellenőrzi-e az ukrán fegyveres erőknek átadott védelmi eszközöket – írta a Magyar Nemzet.

Military mobility of Ukrainian army continues in frontline near Pokrovsk area
Nem tudni, hova tűnt a fegyverek egy része, a veszteségjelentések pedig csak jócskán az előírt határidő után készülnek el / Fotó: Anadolu via AFP

A Pentagonnak folyamatosan problémái vannak az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek nyomon követésével azóta, hogy 2022-ben elkezdődött az orosz–ukrán háború. 

A felügyeleti szerv azt is megállapította, hogy a veszteségjelentéseket átlagosan 301 nap után nyújtották be, ami körülbelül tízszer hosszabb, mint az előírt határidő. Emellett a nyomon követéssel megbízott amerikai erők a jelentés szerint nem végeztek megfelelő elemzést annak kockázatára vonatkozóan, hogy a fegyvereket az orosz erők megszerezhetik.

Harckocsik, drónok, légvédelem: Ukrajna az első az előbbiek ellenére is, ugyanis az amerikai kormány el akarja halasztani bizonyos fegyverek más országoknak történő szállítását, hogy először Ukrajna légvédelmét erősítsék meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.