BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Először tárgyalt új orosz kollégájával az amerikai hadügyminiszter

Telefonon egyeztettek a hadügyi vezetők. Moszkva a további eszkaláció veszélyeire figyelmeztetett, Amerika a kommunikációs csatornák nyitva tartásának fontosságát hangsúlyozta a háború árnyékában.

Telefonon beszélt Andrej Belouszov új orosz hadügyminiszter amerikai kollégájával, Lloyd Austinnal kedden, többek között az Ukrajnában zajló háborúról is – közölte az orosz hadügyi tárca.

háború, Andrej Belouszov, Lloyd Austin
Fotó: AFP

Az amerikai fegyverszállítások az eszkaláció veszélyével fenyegetnek

A tájékoztatás szerint a megbeszélést az amerikai fél kezdeményezte, és a múlt hónapban kinevezett Belouszov rámutatott a konfliktus eszkalációjának veszélyére, melyet az amerikai fegyverszállítások okoznak, de más témák is terítékre kerültek.

A Pentagon is beszámolt a beszélgetésről, és az amerikai közlés szerint Austin főként annak a fontosságát hangsúlyozta, hogy a felek hagyják nyitva a kommunikációs csatornákat az Ukrajna elleni orosz háború árnyékában is – írja a France24.

Belouszov kinevezése óta ez volt az első megbeszélés a két hadügyminiszter között. 

Oroszország régóta kritizálja az amerikai fegyverszállításokat, 

ráadásul a közelmúltban Washington arra is engedélyt adott, hogy az ukránok Harkiv közelében Oroszország területén található célpontok ellen is bevessenek amerikai fegyvereket.

Hétfőn pedig a Kreml következményeket helyezett kilátásba, miután egy strand fölött elfogott amerikai ATACMS rakéta lehulló repeszei négy ember halálát okozták a Krím félszigeten.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.