BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Indira Gandhi International Airport

Hátborzongató felvételek: az esőzés miatt beomlott a repülőtér tetőszerkezete Újdelhiben, egy ember meghalt

Beomlott a tető Újdelhi fő repülőterén. Nyolc embert sérülésekkel kórházba szállítottak, egy ember meghalt.

A heves esőzések és széllökések miatt beomlott a tető az indiai főváros, Újdelhi fő repülőterén, egy ember meghalt, nyolcan megsérültek, egyes repülőjáratokat töröltek – jelentették a helyi hatóságok pénteken. 

Indira Gandhi International Airport
Heves eső miatt beomlott a központi repülőtér tetőszerkezete Újdelhiben / Fotó: NurPhoto / AFP

Az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának tetőszerkezete helyi idő szerint kora reggel omlott be az indulási oldalon. A járatokat a területen délutánig leállították – közölte India légi közlekedésért felelős minisztere, Ram Mohan Naidu Kindzsarapu. 

India legforgalmasabb repülőterén a megrongálódott terminált kiürítették, a balesettel kapcsolatban nyomozást indítottak – tette hozzá a miniszter. A repülőtér ezen terminálján a belföldi járatokat irányítják. 

Nyolc embert sérülésekkel kórházba szállítottak, a mentési munkálatokat elvégezték – jelentette a újdelhi tűzoltóság igazgatója, akit a Reuters hírügynökség idézett. A helyi meteorológiai szolgálat adatai szerint a repülőtérnél három óra leforgása alatt nagyjából 149 milliméter eső esett, ami több, mint az egész június havi átlagos csapadékmennyiség. A szélsőséges időjárás Újdelhi területén több helyen áradásokat okozott, számos autót is elmosott a magas víz.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.