BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hétvégi időjárás: mindenből kaphatunk egy kicsit – napsütésből, záporból, zivatarból, jégesőből

Újabb hullámban érkeznek szombaton záporok, zivatarok, melyek a délelőtt folyamán a Dunántúl északi, északkeleti felére, illetve a főváros térségébe helyeződnek át. Az erős, viharos széllökéseket intenzív, felhőszakadásszerű csapadék és minimális eséllyel jégeső kísérheti.

Gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk szombaton a Köpönyeg tájékoztatása szerint – zápor reggel északnyugaton, napközben pedig az Északi-középhegységben fordulhat elő, gyenge marad a légmozgás. A hétvégi időjárás azonban nem mindenhol lesz kegyes hozzánk, mert délnyugat felől újabb hullámban érkeznek záporok, zivatarok, melyek a délelőtt folyamán 

  • a Dunántúl északi, északkeleti felére, illetve 
  • a főváros térségébe helyeződnek át 

olvasható a Hungaromet előrejelzésében. 

időjárás
Hétvégi időjárás: mindenből kaphatunk egy kicsit – napsütésből, záporból, zivatarból, jégesőből / Fotó: NurPhoto via AFP

Utóbbi azt írja, a zivatarokat 

szombat délelőttig erős, viharos (50-80 kilométer per óra) széllökés, intenzív, felhőszakadásszerű csapadék (mintegy 15-30 milliméter, de lokálisan néhol a 30-at is meghaladhatja), illetve minimális eséllyel jégeső (1 centimétert nem meghaladó) kísérheti.

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék egyes járásaira a HungaroMet Zrt. szombat délután. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a riasztással érintett járásokban a délutáni órákban hevesebb zivatarokra lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Szombat éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok kialakulásának veszélye miatt 

  • Bács-Kiskun, 
  • Borsod-Abaúj-Zemplén, 
  • Csongrád-Csanád, 
  • Hajdú-Bihar, 
  • Heves, 
  • Jász-Nagykun-Szolnok, 
  • Nógrád és 
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területére, 

az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnap

Gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk. Zápor reggel északnyugaton, napközben az Északi-középhegységben fordulhat elő. Gyenge marad a légmozgás. 25 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Eleinte csak elszórtan, délutántól délnyugat felől aztán sokfelé várható heves zivatar, felhőszakadás, jégeső. Estétől megerősödik az északnyugati szél, zivatarok környezetében viharos kifutószél lehet. Marad a 25 fok körüli maximum.

Kedd

Délelőtt még többfelé fordul elő zápor, zivatar, majd nyugat felől csökken a felhőzet, egyre naposabb idő valószínű. Erős marad az ÉNy-i szél. Felfrissül az idő: 23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda és csütörtök

Sok napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön délen már kánikula lehet 30 fok körüli csúcsokkal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.