BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli: Lemond Csák János kulturális és innovációs miniszter

Bejelentette Csák János kulturális és innovációs miniszter, hogy lemond pozíciójáról.

Csák János a Mandinernek adott villáminterjúban elmondta, hogy a miniszterelnök által rá bízott feladatok sínen vannak, most itt az ideje, hogy átadja a stafétát a fiataloknak. A miniszter arról is beszélt, hogy Orbán Viktor kormányfő elfogadta a döntését.

LUS_CZ2K9744
Csák János / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Csák János arról is beszélt a lapnak, hogy három dolgot kért tőle a miniszterelnök, ahogy minden tárcavezetőtől: az első, hogy a meglévőre építve alakítson ki ütőképes működési rendszert, a második, hogy a tárcájához tartozó területeken legyenek ciklusokon átívelő programok, és a harmadik, hogy legyenek megfelelő utódok, személyek, akik képesek alkotó módon tovább vezetni a területeket.

A rendszerépítés és programkialakítás ügyében az eltelt két évben gyorsan haladtak a munkatársaival, és amit vállalt, illetve vállaltak, az minden területen sínen van. A négy évre tervezett munkát sikerült két év alatt elvégezni, ám szerinte itt az ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.