BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A református egyház kifizette a Bethesda Gyermekkórház elromlott klímáját

Azt követően, hogy csütörtökön a Bethesda Gyermekkórház adománygyűjtést hirdetett az elromlott klímaberendezésük miatt, a református egyház bejelentette, hogy kifizeti a javítás teljes összegét. Ez azt jelenti, hogy hamarosan folytatódhatnak a műtétek a kórházban. A kórház a református egyház fenntartásában van. A további összegyűlt adományokból nemcsak a műtők, hanem a többi helyiség klimatizálását is meg tudják oldani.

A Magyarországi Református Egyház kifizette a Bethesda Gyermekkórház klímarendszerének javítási költségeit – írta közleményében az egyház. További adományokból sikerült nemcsak a műtőhelyiségek légkondicionálását megoldani, hanem a teljes kórházban megszerelni a berendezést.

Bethesda Gyermekkórház
A református egyház kifizeti a Bethesda Gyermekkórház klímáját / Fotó: Bethesda Gyermekkórház / Facebook

A Bethesda Gyermekkórház csütörtökön hirdetett gyűjtést a fül-orr-gégészeten tönkrement klímaberendezés miatt. A speciális klíma nélkül nem lehetett operációkat végezni ebben a hőségben. A kórház ekkor azt írta, hogy a javításhoz 10 millió forintra lenne szükségük.

A református egyház mellett további 10 millió forintot adományoztak a kórháznak a Fradi sportolói és dolgozói.

Egy névtelenségét kérő kiemelt nagy összegű adományozónknak; az összefogásban részt vevő számtalan támogatónknak és a cégek felajánlásának köszönhetően még nagyobbat álmodhatunk és azon helyiségek is sorra kerülnek a klimatizálásban, melyeket nem is remélhettünk. A sürgősségi várakozó, a sebészeti betegőrző kórterem, a neurológiai betegfogadó tér, ADHD-ambulanciánk vizsgálója, génterápiás kórtermünk és az otthonlélegeztetési alváslabor klimatizálása is megoldódik a következő hetekben

– olvasható a közleményben.

A Facebookon megosztott közleményben dr. Velkey György, a kórház főigazgatója azt írta, hogy minden támogatást arra használnak, hogy a gyerekek és a dolgozók körülményeit javítsák. Hozzátette, hogy minden felajánlott támogatásról beszámolnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.