BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keményen bombázta Izrael a jemeni Hudajda kikötőjét

A Tel-Aviv elleni jemeni dróntámadásra válaszul Jemenben több tucat katonai helyszínt támadnak meg izraeli vadászgépek.

Erőteljes bombázások érték a jemeni Hudajda kikötőjét, a támadást Izrael vezényelte le – közölte az SNN július 20-án a Telegram-csatornáján. A Hudajda kikötője elleni támadás következtében sok ember megsérült – írja a média. Nagy tüzek is keletkeztek.

Az Al Hadath című lap szerint az izraeli légierő legalább 12 repülőgépe vett részt a jemeni Hudajda város kikötőjében történt rajtaütésben. A tudósítás idején a jemeni légvédelmi erők rakétákat lőttek ki az ellenséges repülőgépekre.

Korábban, július 19-én a jemeni Ansar Allah mozgalom (Houthis) drón segítségével támadta meg Tel-Avivot. A támadás Jaffa térségében történt.  A húszi lázadók által végrehajtott dróntámadásban egy ember életét vesztette és legkevesebb tízen megsebesültek Tel-Aviv központjában, az Egyesült Államok nagykövetségének közelében.

 

Később az izraeli hadsereg a Telegram-csatornán arról számolt be, hogy izraeli vadászgépek csapást mértek a húszi terrorrezsim katonai célpontjaira a jemeni Hudajda  kikötő környékén. Az intézkedésekre az elmúlt hónapokban az izraeli állam ellen elkövetett több száz támadásra válaszul került sor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.