BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kennedy Jr. tagadja a kutyaevést, miközben ügyesen kikerülte a szexuális zaklatás vádját

Robert Kennedy Jr. saját elmondása szerint nem kutyát, hanem kecskét evett, valamint nem Koreában, hanem Dél-Amerikában készült a kép. Kennedy emellett szépen megkerülte a felmerülő szexuális zaklatás kérdését.

Robert F. Kennedy Jr. tagadta az újonnan felröppent vádakat, melyek szerint korábban kutyát evett, miközben kikerülte egy volt dada által felvetett szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat, mondván: „Nem vagyok ministráns fiú.” A Breaking Points politikai podcast kedden megjelent interjújában Kennedy „halom szemétnek” nevezte a Vanity Fair cikkét, amely felvetette a vádakat, de elismerte, hogy múltja „sok csontvázat tartalmaz a szekrényben”.

Press briefing by Independent Presidential candidate Robert F. Kennedy Jr.
Kennedy Jr. tagadja a kutyaevést, miközben ügyesen kikerülte a szexuális zaklatás vádját / Fotó: Zumapress.com

A Vanity Fair cikke azt állítja, hogy Kennedy tavaly sms-ben küldött egy barátjának egy fényképet, amelyen úgy tűnik, hogy egy megfőtt állat tetemét fogyasztja el – írja a CNN.

Az üzenetben Kennedy állítólag azt ajánlotta a barátjának, hogy próbáljon kutyát enni, amikor Koreában tartózkodik.

A Vanity Fair állítja, a kép a metaadatai szerint 2010-ben készült, és egy állatorvos is megállapította, hogy a tetem egy kutyáé. Kennedy szerint a kép egy dél-amerikai utazás alatt készült, és nem kutyát, hanem kecskét eszik. „A cikk egy halom szemét. Azon a képen nem kutyát, hanem egy kecskét eszem Patagóniában, egy vadvízi kiránduláson sok évvel ezelőtt a Futaleufu folyón.” 

Azt mondják, van egy szakértőjük, aki ezt kutyatetemként azonosította. Ez egyszerűen nem igaz

– mondta Kennedy Jr.

A Vanity Fair-cikkben Eliza Cooney, egy korábbi részmunkaidős bébiszitter is szerepel, aki 1998 és 1999 között Kennedynek dolgozott, és azt állítja, hogy a férfi a konyhában tapogatta őt. Kennedy a következőt nyilatkozta az esetről: „Nem vagyok ministráns fiú. Volt egy nagyon-nagyon nyüzsgő fiatalságom. Annyi csontváz van a szekrényemben, hogy ha mind szavazhatnának, a világ királya címért is indulhatnék.”

A független amerikai elnökjelölt nemrég azt is megerősítette, hogy 

a fejében egy parazita élt, ám hozzátette, hogy több mint egy évtizedes esetről van szó, 

azóta teljesen felépült. A kampány szóvivője elmondta, hogy Kennedy környezetvédelmi ügyvédként sokat utazott Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában, és ezen helyek egyikén fertőzte meg egy parazita, ám a probléma több mint tíz éve megoldódott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.