BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elhunyt Kertész György forgatókönyvíró

A 97 évesen elhunyt forgatókönyvíró és író hidrobiológusként és tanárként is dolgozott. Kertész György egyik legismertebb alkotása a Vízipók-csodapók rajzfilmsorozat.

97 éves korában elhunyt Kertész György a Vízipók-csodapók című népszerű mese forgatókönyvének írója. Az 1928-ben született, hidrobiológusként és egyetemi tanárként is ismert író halálhírét Facebook-oldalán a fia jelentette be kedden.

Kertész György
Kertész György (1927–2024) / Fotó: Diafilm.hu

A Bálint Ágnes és Kertész György által készített Vízipók-csodapók rajzfilmsorozat 1975 és 1985 között készült, 3 évadon keresztül, összesen 39 résszel.

A Kertész közösségi oldalára felkerült bejegyzés szerint egészen utolsó hónapjaiig alkotott, életében többet adott, mint kért. Generációkat tanított szakmára, emberségre, a természet szeretetére. A Diafilm oldalán olvasható életútja szerint egész életében sokrétű munkát végzett több helyen is, dolgozott a Fővárosi Csatornázási Művek laboratóriumai, halgazdaságai és haltenyésztési telepeinél, és speciális vizsgáló módszerekkel részt vett a BM Bűnügyi Laboratóriumának munkájában is.

Búcsúztatására – kérésének megfelelően – szűk családi körben kerül majd sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.