BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, így él Kovács László, az MSZP exelnöke az idősotthonban

A 85 éves nagybeteg expolitikus, volt külügyminiszter, uniós biztos és szocialista pártelnök, Kovács László szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

A volt MSZP-s külügyminisztert 2021-ben egy nyugdíjasotthonból kórházba szállították át. A 85 éves nagybeteg Kovács Lászlót azóta egy idősek otthonában ápolják, szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban van vele – nyilatkozta korábban a volt szocialista politikus felesége, Lucza Mónika.

KOVÁCS László
Egykori párttársa meglátogatta a nagybeteg Kovács Lászlót /  Fotó: Mohai Balázs / MTI

A feleség azt is elárulta, hogy Orbán Viktor felhívta telefonon, és felajánlotta segítségét egykori politikai riválisának gyógykezeléséhez. 

Kovács László egykori párttársa, Gurmai Zita nemrég meglátogatta a volt szocialista politikust az idősek otthonában – írta meg a Blikk. „Meglátogattam Lacit abban az idősek otthonában, ahol jelenleg tartózkodik. Váltottam vele néhány szót, de éppen focimeccset nézett.”

Abszolút jó kedélyű volt, és rendkívül barátságos

 – mondta Gurmai a lapnak.  

Kovács László 2014-ben vonult vissza a nagypolitikától, amikor nem indult újra a parlamenti választásokon. A Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tizennyolc éven át volt országgyűlési képviselő. Később külügyminisztere volt a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánynak is. Miniszteri posztja után az Európai Bizottságban folytatta, az adó- és vámügy biztosa volt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.