BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mozgalmas napon van túl Orbán Viktor – még nem készült el a beszéde Tusványosra

Orbán Viktort a helyi hagyományőrzők fogadták huszár ruhában öltözve, és tiszteletbeli tagjuknak fogadták.

A miniszterelnök csütörtök este érkezett meg Erdélybe, Tusnádfürdőre, ahol huszáros fogadtatásban volt része – számolt be róla Orbán Viktor a közösségi oldalán, az érkezésről pedig videót is közölt.

A kormányfőt a helyi hagyományőrzők fogadták huszár ruhában öltözve, és tiszteletbeli tagjuknak fogadták Orbán Viktort.

Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár pénteken. 

A két politikus a magyar–román kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről egyeztetett egymással. 

Orbán Viktor arról is biztosította tárgyalópartnerét, hogy az EU Tanácsának soros elnökeként Magyarország ősszel napirendre veszi Románia teljes körű schengeni csatlakozásának ügyét

– mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden tárgyalt a határon túli magyar szervezetek vezetőivel Tusnádfürdőn A tanácskozáson Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokratikus Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a felvidéki Magyar Szövetség elnöke, Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének elnöke, Orban Duąan, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnöke, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke vett részt. 

KELEMEN Hunor; ORBÁN Viktor; CIOLACU, Marcel
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek. „Intézményrendszert tartunk fenn és fejlesztünk az oktatás, a kultúra, az egyházak, a sport és a média területén. Megerősítettük a külhoni magyar politikai intézményrendszert is. A 2023-as és 2024-es választásokon a Kárpát-medencei magyar pártok megtartották pozícióikat országos, regionális és helyi szinteken is” – olvasható a közleményben. 

A kormányfő a legfrissebb posztjában megosztotta, hogy az utolsó simításokat végzi a szombati beszédjének a szövegén. 

Holnapra kész lesz! Hajrá, Tusnád!

– írta Orbán Viktor.

 

Idén kerül megrendezésre az immáron 33. tusványosi szabadegyetem. A Jobb pályán címet viselő, július 23. és 28. között megtartandó rendezvényen ezúttal is a közéleti-kulturális témák dominálnak majd, ám ahogy megszokhattuk, a gazdaság is terítékre kerül. Bár a Széll Kálmán-sátor lesz az állandó helyszíne az 5 napos rendezvény alatt a manapság nem kevésbé konfliktusos témáknak, valójában a kormányfő szombati beszéde tartalmazhat leginkább izgalmakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.