BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor is részt vesz a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján

A csúcstalálkozó témája a fenntartható jövő a közlekedésben. Orbán Viktor kétoldalú tárgyalásokat is folytat a találkozón.

Részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján Orbán Viktor miniszterelnök július 5-én és 6-án az azerbajdzsáni Susában – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor  kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a türk partnerállamok vezetőivel / Fotó: Fischer Zoltán/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A csúcstalálkozó témája a fenntartható jövő építése a közlekedésen, a konnektivitáson és a klímapolitikán keresztül. 

Ezért a részt vevő államok (Törökország, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Kirgizisztán és – megfigyelőként – Magyarország) arról tárgyalnak, hogy a fenti területeken előmozdítsák együttműködésüket. 

A csúcstalálkozó további napirendi pontja a TÁSZ kapcsolata az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel. Orbán Viktor kétoldalú tárgyalásokat is folytat majd a türk partnerállamok vezetőivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.