BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor Moszkvában: így vonul a magyar miniszterelnök autókonvoja – videó a teljes útzárról

Videóra vették Orbán Viktor autókonvoját Moszkva felé tartva. A magyar miniszterelnök különleges orosz állami limuzinban ülhetett, és erős rendőri felvezetést is kapott.

A Világgazdaság is megírta, hogy a magyar miniszterelnök pénteken Moszkvába érkezett, hogy ott az orosz elnökkel tárgyaljon az ukrán válságról.

orbán
Orbán Viktor Moszkvában: így vonul a magyar miniszterelnök konvoja – videó a teljes útzárról / Fotó: Orbán Viktor hivatalos oldala / Facebook

Az orosz sajtó egyöntetűen Orbán Viktor látogatásától hangos. Erről külön cikkben számoltunk be. Most pedig kikerült az orosz médiába az első videó a magyar kormányfő konvojáról, amint a tárgyalás helyszínére tartanak. Ez feltehetően a Kreml.

A felvételt az Iz.ru hozta nyilvánosságra. Ezen az látszik, hogy a legalább tucatnyi járműből álló konvoj egy teljesen lezárt, négysávos gyorsforgalmi úton halad. Érdekesség, hogy a konvojban nem látható a magyar miniszterelnök szokásos VW kisbusza, hanem helyette orosz állami limuzinban ülhet.

A rövid videóból az is kiderül, hogy a magyar miniszterelnök erős rendőri felvezetést kapott, illetve a biztonsági protokollnak megfelelően mentő is kíséri a járműoszlopot. A szakaszt teljesen megtisztították a forgalom elől, azt csak a magyar delegációt szállító konvoj használhatja. 

A Világgazdaság folyamatosan követi Orbán Viktor oroszországi útjának eseményeit, ezekről azonnal beszámol az olvasóinak. Az előzetes hírek szerint valamikor a délutáni órákban sajtótájékoztatót is tartanak a felek, amelyen a tárgyalások témáját és eredményeit ismertethetik. Amint ez valóban megkezdődik, lapunk tudósítani fogja.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.