BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyos sérültje is van a székesfehérvári lakástűznek - reagált a polgármester

Egy negyedik emeleti, társasházi lakásban keletkezett tűz Székesfehérváron, az Almássy telepen. A lakás teljes terjedelmében égett.

Az Almássy-telep egyik társasházában lakástűz ütött ki, sajnos súlyos sérültje is van az esetnek, 17 embert ki kellett menteni a házból. Az épület tűzoltóink hősies munkája ellenére is komoly károkat szenvedett – közölte Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

a20240207_uj_tuzolto_szerkocsi_katasztrofavedelem_szfvar_nn_fmh0120240207 Székesfehérvár
Az új MAN t?zoltó szerkocsi.
Fotó: Nagy Norbert NN
Fejér megyei Hírlap.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tájékoztatása szerint, az önkormányzat minden lehetséges segítséget kész megadni a tűzben érintetteknek. A polgármester a sérülteknek és az érintett családoknak mielőbbi felépülést kívánt és megköszönte a tűzoltók, katasztrófavédők és mentősök munkáját.

Egy negyedik emeleti, társasházi lakásban keletkezett tűz Székesfehérváron, az Almássy telepen. A lakás teljes terjedelmében égett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a székesfehérvári és pétfürdői hivatásos tűzoltók négy vízsugárral eloltották a lángokat

– derült ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel megjelent közleményéből.

Az elmúlt hetekben több lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. Miként az Origo megírta, július 18-án Budapest XI. kerületében, a Mezőkövesdi úton volt halálos lakástűz. Néhány nappal azt megelőzően Dunakeszin történt halálos lakástűz, július 11-én egy panellakás gyulladt ki. Áprilisban a XV. kerületben halt meg egy idős ember, de pár nappal később egy kiégett hétvégi házban is holttestet találtak a tűzoltók.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.