BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fireworks Show over Budapest on 20th August (St. Stephen's Day), celebrating the foundation of the Hungarian state.
tűzijáték

Tűzijáték augusztus 20-án: minden idők leglátványosabbja lesz

Soha nem látott látványra készülhetünk augusztus 20-án. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy a tűzijátékot többen élvezhetik, mint korábban: az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan lehet majd látni a Duna mentén.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége miatt már szombattól várhatók programok, mivel idén négynapos rendezvénysorozattal ünneplik az államalapítás évfordulóját – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Hangsúlyozták, minden eddiginél látványosabb tűzijátékkal is készülnek.

Fireworks Show over Budapest on 20th August (St. Stephen's Day), celebrating the foundation of the Hungarian state.
tűzijáték
Soha nem látott tűzijátékra készülhetünk augusztus 20-án / Fotó: robertharding via AFP

Kiemelték, hogy a Szent István-napokon 19 helyszínen várják az érdeklődőket a megszokott 

  • minifesztiválok, 
  • zenei, 
  • kulturális és 
  • gasztronómiai programok.

A Szent István-napi rendezvénysorozat évek óta a magyar családok legkedveltebb nyári programja: ingyenesen látogatható fesztiválok, koncertek és egyéb szabadtéri események szolgálják a budapesti és a fővárosba látogató magyar és külföldi vendégek kikapcsolódását, nyári élményszerzését.

A KTK szerint idén minden idők leglátványosabb tűzijátékát élvezhetik majd a budapestiek és a fővárosba látogató turisták.

A tűz és fény játékát többen élvezhetik, mint korábban: az eddigi 4,3 helyett több mint 5 kilométer hosszan lehet majd látni a Duna mentén, vagyis ezúttal a látványterület egészen a Margitszigetig tart majd, és a tavalyi kettő helyett három belvárosi hidat érint. A pirotechnikai eszközök, a drónok száma és a fényfestés volumene is nagyobb lesz a tavalyinál. Rámutattak:

a fentiek miatt emelkedik a tavalyihoz képest csekély összeggel a tűzijáték költsége.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.