BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány fokozottan figyel a biztonságra az augusztus 20-i programok alatt

A szakemberek különösen figyelik az időjárás alakulását is. Az augusztus 20-i ünnepségek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik.

A kormány és az operatív törzs számára az a legfontosabb, hogy mindenki biztonságosan ünnepelhesse Magyarország születésnapját – írta új bejegyzésében Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közölte: a Szent István-napi rendezvénysorozat előkészítéséért és biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a programsorozat egésze alatt működik, augusztus 20-án, amikor a legtöbb kiemelt rendezvény lesz, fizikailag is együtt ülésezik – írja a Magyar Nemzet.

Tüzijáték-4
tűzijáték
A kormány fokozottan figyel a biztonságra az az augusztus 20-i programok alatt / Fotó: Kállai Márton

A 2006-os tragikus kimenetelű augusztus 20-i rendezvény az akkori szervezők és döntéshozók felelőtlenségének következménye volt. Ez most nem fordulhat elő, hiszen az operatív törzs számára minden információ rendelkezésre áll, döntéshozók alkotják, akik bármely rendezvényhelyszínen be tudnak avatkozni, szükség esetén le is tudják állítani a rendezvényt – ez igaz a kedd esti tűzijátékra is – fogalmazott az államtitkár. 

A szakemberek megerősített szolgálattal és erre az alkalomra telepített figyelő-mérő állomásokkal folyamatosan nyomon követik az időjárás alakulását. 

Az operatív törzs a Szent István-napi programsorozat egyes rendezvényeinek megtartásáról, illetve szükség esetén elhalasztásról a rendelkezésre álló információk alapján hoz döntést, amit természetesen minden lehetséges formában és csatornán meg is oszt – jelezte Kovács Zoltán.

Nemzeti ünnepünkön minden korosztály találhat izgalmas programokat a nap folyamán, egészen az esti tűzijátékig. Történelmi kalandozások, hagyományőrző bemutatók és kreatív workshopok várják a gyermekes családokat az idei Szent István-napon. Kiemelt érdeklődésre tarthat számot a Szent Jobb- és az Aranyvonat-kiállítás az Alkotmány utcában, a hagyományos Magyar Ízek Utcája, és persze a rengeteg koncert, minden műfajban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.