BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felrobbant egy gyógyszergyár Indiában – videó

Sokan meghaltak vagy szörnyű égési sérüléseket szenvedtek a balesetben. A számos gyógyszergyárnak otthont adó Indiában nem ez az első brutális robbanás.

Robbanás rázott meg egy indiai gyógyszergyárat, legalább 17 ember halálát és mintegy 40 sérülését okozva – közölte csütörtökön a helyi rendőrség. A The Hindu című helyi napilap információi szerint a robbanás olyan erős volt, hogy szétszórta az emberi maradványokat a helyszínen.

gyógyszergyár
Egy korábbi indiai gyógyszergyári tűz / Fotó: AFP

A délkelet-indiai Andhra Pradesh állam Anakapalli körzetében szerda délután ütött ki a tűz. Időközben a rendőrség közlése szerint a mentési munkálatokat már befejezték, és senki sem rekedt az épületben. A robbanást a nyomozók szerint gázszivárgás okozta. 

Az áldozatok szörnyű égési sérüléseket szenvedtek egy helyi rendőrségi tisztviselő elmondása szerint.

Narendra Modi miniszterelnök csütörtökön a közösségi oldalakon közzétett üzenetében azt írta: „Fájdalommal töltenek el az Anakapalliban, egy gyárban történt baleset miatt bekövetkezett halálesetek. Részvétem azoknak, akik elvesztették közeli hozzátartozóikat és szeretteiket.”

India számos gyógyszergyártó üzemnek ad otthont, és tavaly egy hasonló balesetben legalább két ember meghalt és öt másik megsérült. 2019-ben pedig egy vegyi üzem felrobbanása követelt legalább 13 halálos áldozatot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.