BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fónagy János átadta a Magyar Érdemkereszt kitüntetéseit

Fónagy János a magyar államalapítás alkalmából átadta dr. Dietz Ferencnek, a Gábor Dénes Egyetem elnökének a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét. A Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese az ünnepségen kiemelte, hogy „Szent István egy olyan országot épített, amely több mint ezer éve otthont és biztonságot ad a magyarságnak”.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese pénteken állami kitüntetéseket adott át augusztus 20., a magyar államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe alkalmából. Fónagy János köszöntőbeszédében kiemelte: „Szent István egy olyan országot épített, amely több mint ezer éve otthont és biztonságot ad a magyarságnak, amely a kereszténységre, a nemzeti identitásra és szuverenitásra, ugyanakkor más nemzetek tiszteletére is épül.”

Budapest, 2023. október 19.Fónagy János parlamenti államtitkár az Érd és Budafok határába tervezett logisztikai és ipari parkról tartott sajtótájékoztatón a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. október 19-én.MTI/Lakatos Péter, Fónagy János átadta a Magyar Érdemkereszt kitüntetéseit
Fónagy János átadta a Magyar Érdemkereszt kitüntetéseit / Fotó: Lakatos Péter / MTI

A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a Szent István által lerakott szilárd alapok védelme érdekében talán soha nem volt annyira fontos a magyarság egysége, mint napjainkban. A magyar nemzet egységének megőrzése nélkül ugyanis a nemzetállam megmaradása, politikai és gazdasági szuverenitásának megőrzése elképzelhetetlen. Fónagy János hozzátette: Szent István amellett, hogy rendet, biztonságot és hitet hagyott örökül, jövőképet is adott az országnak. Élete útmutatóként szolgál: szavak helyett tettek, ígéretek helyett munka. Éppen ezért az ő ünnepe a legjobb alkalom azok elismerésére, akik munkájukkal, hivatásukkal hozzájárulnak Magyarország fejlődéséhez, Szent István országának továbbépítéséhez.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ünnepségén 

Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült dr. Dietz Ferenc, a Gábor Dénes Egyetem elnöke. 

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehette át

  • Geszler Norbert és Mózes Zoltán építészmérnökök,
  • Borsodi Péter, a West Hungária Bau Kft. osztályvezetője,
  • Gottwald Sándor, a Gottwald Kft. ügyvezetője,
  • valamint Menyhárt László, a WHB Építő Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fonay Tibor, a Magyar Posta Zrt. Humánerőforrás Főigazgatóságának operatív elemzési osztályvezetője, Kovács Annamária, a Magyar Posta Zrt. Üzleti Értékesítési Igazgatóságának kiemelt ügyfélkapcsolati és értékesítési osztályvezetője, valamint Papp László, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Igazgatósága Nyíregyháza 1. postájának körzeti postavezetője.

Nagy a készülődés augusztus 20. körül, megkezdődtek a lezárások 

Már augusztus 15-én érvénybe léptek az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó korlátozások a fővárosban, melyek a közösségi közlekedést is érintik. A Lánchidat például augusztus 15-én, 0:01-től augusztus 21-én, szerdán 6 óráig átadják a gyalogosoknak, a híd járdáját lezárják. Augusztus 20-án 20 órától a gyalogosforgalom elől is lezárják a hidat. A lezárások részletes menetrendjét a Világgazdaság ebben a cikkben írta meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.