BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Görögországban betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban

„A mobil maradjon az iskolatáskában” mottóval Görögországban is betiltják a mobiltelefonok használatát az iskolákban szeptembertől.

Kiriákosz Pierakákisz oktatási miniszter pénteken a Szkai hírtelevíziónak azt mondta, betiltják  Görögországban a mobiltelefonok használatát az iskolákban, és aki nem tartja be a szabályt, egy napra kitiltják az iskolából, többszöri kihágás esetén pedig több napra is kizárhatják az érintett gyereket az oktatásból. 

Abban az esetben pedig, ha egy tanuló engedély nélkül videófelvételt készít társairól vagy a tanáráról, még szigorúbb büntetésre számíthat, végső esetben ki is rúghatják, és másik iskolát kell keresnie

− mondta el a tárcavezető.

érettségi
Görögország is offline világgá kívánja tenni az iskolát, idehaza viszont egyes tanórákon, feladathoz kapcsolódva lehet használni okoseszközöket / Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Kiriákosz Micotákisz kormányfő is kitért a kérdésre a hét közepén tartott kormányülésen, amelyet a görög rádió közvetített.

„Nem feltétlenül várjuk el, hogy az első naptól fogva száz százalékban betartsák az új szabályt, de szeretnénk a gyerekek, a szülők és a pedagógusok számára világossá tenni: nagyon fontos azt biztosítani, hogy az iskolákban teljes mértékben a tanulásra koncentráljanak” – mondta a görög miniszterelnök.

A gimnáziumi tanárok szakszervezetének szóvivője a rádióban azt mondta, fontos, hogy ne büntetéssel fenyegessék a diákokat, hanem igazán győzzék meg őket arról, hogy iskolaidőben ki kell kapcsolni a telefonokat.

Megírtuk, hasonló szabályozás idehaza is életbe lép. A szeptembertől hatályos kormányrendelet azt szabályozza, hogy milyen eszközöket, élelmiszereket vihetnek be magukkal, és mit nem a diákok az iskolákba. 

Tiltás és korlátozás: új szabályok az iskolákban
Szeptember elsejétől lép életbe az a kormányrendelet, amely azt szabályozza, hogy milyen eszközöket, élelmiszereket vihetnek be magukkal, és mit nem a diákok az iskolákba. Tiltólistára kerül a mobiltelefon, de mellette sok más is. Melyek ezek a tiltott tárgyak?

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.