BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ittasan összeverekedett egy nővel, ezért kirúgták a Fideszből Győrffy Balázst

Győrffy Balázs úgy fogalmazott, hogy elbukott. A Fidesz szerint a politikus viselkedésére nincs mentség.

Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt; 

a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult

– közölte Győrffy Balázs, a Fidesz–KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Facebookon. Azt is írta, hogy „elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem.” 

GYŐRFFY Balázs
Fotó: Purger Tamás

A képviselő azt írta: „Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől.” Azt is hozzáteszi, hogy „Azok után, amit tettem, nincs helyem a közéletben. Ezért minden közéleti pozíciómról lemondok, így az EP-képviselői mandátumomról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilépek. Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem.” 

„Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. 

Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok” – írta a Facebookon. 

A Fidesz azt írta a Facebookra, hogy „világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja!” A párt szerint Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségükből. „Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembemegy, annak nincs helye a közösségünkben” – fogalmaz a párt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.