BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
1 dead, 6 missing, 15 rescued after yacht sinks off Italian coast

Most érkezett: a luxusjachtbaleset áldozatai közül többet is megtaláltak

Példátlan hajóbaleset történt Olaszországban, összesen hatan utaztak a luxushajón.

A Szicília partjainál elsüllyedt luxusjacht roncsait kutató búvárok megtalálták a hat eltűnt utas közül kettőnek a holttestét – írja a The Guardian. A Reuters egy forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a két holttest közül az egyik egy „erős felépítésű ember”. 

1 dead, 6 missing, 15 rescued after yacht sinks off Italian coast
Fotó: Anadolu /  AFP

A The Guardian azt is írta, hogy a tűzoltók búvárjai azt mondták, hogy 

két holttestet a Bayesian hajótestében találták meg. 

A holttesteket, amelyek közül az egyiket férfiként azonosítottak, a matracok mögött találták meg egy kabinban, a búvárok által felnyitott repedés közelében. A hatóságok nem erősítették meg, hogy találtak-e holttesteket a roncsban. 

Összesen hat ember utazott a hajón: Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International elnöke és felesége, Anne Elizabeth Judith Bloomer, Mike Lynch brit vállalkozó és lánya, Hanna. Lynch ügyvédje, Chris Morvillo és felesége, Nada.

Korábban nyilvánosságra hozták azt a videót, amely megmutatja a Bayesian luxusjacht balesetének pillanatát. Azt már korábban is lehetett tudni, hogy egy ilyen felvétel létezik, és nem lehet kizárni, hogy idővel több is napvilágot lát majd.

A rendkívüli szerencsétlenségről a Világgazdaság több cikket is közölt. Egyelőre nem világos, hogyan veszett oda az óriási méretű luxushajó, miközben más, jóval gyengébb kivitelű jachtok megúszták a szicíliai vihart. Az értetlenséget a megjelent videó csak tovább fokozza, hiszen világosan kivehető belőle, hogy a Bayesian a porticellói kikötő közvetlen közelében tartózkodott a szerencsétlenség pillanatában. 

Arról is beszámoltunk, hogy mintha elátkozták volna a Bayesian vitorlást. Pontosabban nem is a hajót, hanem az azon ünneplő társaságot. Pontosabban nem is csak a hajón ünneplő társaságot, hanem azokat, akik Mike Lynch brit milliárdossal együtt érintettek voltak a Hewlett-Packard által indított büntetőperben. A luxusjachtbaleset háttere már-már hátborzongató.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.