BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Napokon belül ismét emberre támadt egy medve Székelyföldön

A vadállat az áldozat arcának jobb oldalát valósággal megskalpolta. A medvét vadászok kilőtték.

Emberre támadt ismét egy medve az erdélyi Hargita megyében, Csatószeg település térségében. A veszélyes állatot a vadászok kilőtték. A nagyvad egy 51 éves férfira támadt péntek reggel a Csíkszentsimon községhez tartozó település térségében. Ez az Agerpress hírügynökség információi szerint tíz napon belül már a második ilyen támadás.

A,Wildlife,Bear,By,The,Road,In,Romania, medve
Veszélyes lehet, ha medvével találkozunk az erdőben / Fotó: Shutterstock

A férfi több harapást szenvedett az arcán, a karján és a lábán, sőt az állkapcsa is eltörött, de az állapota stabil Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője szerint. A sérültet a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban ápolják.

Gombát szedni ment az áldozat, amikor a medve rátámadt

A férfi Kozma István csíkszentsimoni polgármester szerint lányával ment gombát szedni egy lovas szekéren, amikor a medve rátámadt. A lovát féltő gazda leugrott a szekérről, ekkor sebesítette meg a nagyvad.

A polgármester összehívta az illetékes bizottságot, csendőrök, állatorvos és vadász társaságában vonult ki a helyszínre, ahol megtalálták az állatot és kilőtték. Felidézte: 

tíz napon belül ez a második ilyen eset ötszáz méteres körzetben.

Ugyanis augusztus 14-én egy másik, ugyancsak gombát szedő férfit támadott meg egy medve a térségben, az áldozat több sérüléssel került kórházba. A vadászok a Székelyhon szerint azt valószínűsítették, hogy ugyanaz a medve volt a támadó.

Izsák Csaba szájsebész-szakorvos a Hargita Népe című megyei lapnak elmondta, hogy a mostani áldozatnak műtéti beavatkozásra is szüksége volt, hiszen többszörös szövethiánnyal járó, darabos arccsonttörést szenvedett, az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát. Bár az életveszélyen túl van, állapota súlyos, életminősége nagymértékben változni fog.

Az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy nagyvad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.