BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak a fronton támadják Oroszországot az ukránok, a tévécsatornákat is célba vették

Az ukránok egyre inkább célba veszik az orosz közvéleményt is. A tévécsatornák feltörése egybevág a kurszki offenzívával és a Moszkva elleni dróntámadással is.

Az ukrán titkosszolgálat több orosz tévécsatornát is feltört, hogy bemutassa a háború valóságát. Titkosszolgálati források szerint a katonai titkosszolgálat (GUR) specialistái hatoltak be az orosz csatornák szervereire, és főműsoridőben mutatták be a GUR videóját, háromszor is.

tévécsatorna
Ukrán propagandát sugárzott több orosz tévécsatorna / Fotó: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

A Nexta információi szerint a kérdéses csatornák Andrej Komarov médiaholdingjának tulajdonában voltak. Számos tévécsatorna hosszabb időre kénytelen volt szüneteltetni is a műsorát.

Ukrajna az utóbbi időben egyre inkább törekszik tudatosítani az orosz társadalomban, hogy háborúban áll, nem csupán különleges katonai műveletet folytat a szomszédos országban. Ennek a törekvésnek a része a Kurszk elleni támadás vagy épp a szerdai dróninvázió, melynek célpontja Moszkva volt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.