BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hoppá: az ukránok elsüllyesztettek egy orosz tengeralattjárót

Sikeresen csaptak le az ukránok a Krím-félszigetre. A Szevasztopoli katonai kikötőben eltaláltak egy orosz tengeralattjárót, ami el is süllyedt. Egy Sz–400-as rakétarendszert is sikerült felrobbantaniuk a területen.

Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy sikerült rakétával eltalálniuk egy orosz tengeralattjárót a szevasztopoli kikötőben. A B–237 Rosztov-on-Don tengeralattjárót valószínűleg egy brit Stromshadow rakétával találhatták el.

tengeralattjáró
Orosz tengeralattjárót süllyesztettek el az ukránok / Fotó: AFP

A tengeralattjáró közvetlen találatot kapott az orrába, majd azonnal elsüllyedt.

Egy ilyen tengeralattjáró 300 millió dollárba kerül.

A B–237 Rosztov-on-Don  2023 szeptemberében egy ukrán támadásban sérült meg, a krími kikötőben végezték a javítási munkálatokat.

Az ukránok azt is közölték, hogy a Krím-félszigeten egy Sz–400-as rakétarendszert is felrobbantottak. A támadásban négy rakétaindító állomás sérült meg.

A közösségi médiára kikerültek felvételek az eltalált Rosztov-on-Don tengeralattjáróról. Ezeken az látszik, hogy az orra mellett az oldalán is van egy találat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.