BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több raktár brutálisan kigyulladt – jelenleg is tart az oltás Nyíregyházán

Mintegy hétezer négyzetméteren égtek le raktárépületek. Egy ember az épületben rekedt, őt a tűzoltók mentették ki.

Egymáshoz épített raktárak égtek kedd délután Nyíregyházán, a Rákóczi úton, mintegy hétezer négyzetméteren – olvasható a Szon-on.

Fotó: Bordás Béla / Mediaworks

A tűz továbbterjedt egy többszintes irodaépületre is. Az épületekben ruhákat tároltak. 

A tűz mellett lévő épületet kiürítették, és kilencvenöt ember hagyta el ideiglenesen. Hatvannyolc hivatásos, tizenöt szabadnapos és négy önkéntes tűzoltó vízágyúkkal, csaknem tíz vízsugárral és habosított vízsugarakkal oltotta a lángokat. 

 

Az egységek a lemezborítású raktárhelyiségeket roncsvágóval több helyen megbontották, majd munkagép segítségével az izzó, parázsló részeket szétszedték. A sűrű fekete füst miatt a borsodi katasztrófavédelmi mobil labor a tűzeset helyszínén, valamint a környező utcákban méréseket végezett, a lakosságot veszélyeztető káros koncentrációt nem mértek. 

Egy ember az épületben rekedt, őt a tűzoltók mentették ki és átadták a mentőknek. 

 

A tűz keletkezési körülményeinek megállapítására tűzvizsgálati eljárás indul. A tűz oltása jelenleg is tart, hat technikai eszközzel, öt vízsugárral dolgoznak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a káreset felszámolásán – közölte a katasztrófavédelem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.