BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Borzalmasan indul a hét a MÁV-nál: a Keleti megbénulása után több helyszínen is gázoltak a vonatok

Több tragédiáról is beszámolt a MÁV reggel: a Kassáról Hatvanba tartó vonat elgázolt két embert, ezt követően a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó járattal történt hasonló szerencsétlenség, a Keleti pályaudvar pedig megbénult a vasárnapi baleset óta.

Két embert is elgázolt a MÁV két vonata hétfő reggel – közölte  a MÁVINFORM a Facebookon

A Kassáról Hatvanba tartó, Miskolcról 7:38-kor továbbindult Hernád InterCity Mezőkövesdnél gázolt el két embert. 

MÁV-START
kapott képek, Lilla,
máv-galéria,
vonatok, tömegközlekedés, utazás
Fotó: MÁV-START

A helyszínelés ideje alatt, várhatóan 11 óráig egy vágányon szünetel a forgalom Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd között. A Budapest–Hatvan–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalon 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

A balesetben érintett IC utasait a katasztrófavédelem emberei segítségével szállítják át a Miskolcról 8:33-kor továbbinduló Tokaj InterCityre, ami megáll Mezőkövesd és Szihalom megállóhelyen is. Az átszállítás miatt várhatóan 9:05-től 9:40-ig a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok várakoznak.

Majd alig félórával később közölték, hogy 

a Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor elindult S70-es vonat szintén elgázolt egy embert Felsőgödnél. 

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délig – egy vágányon szünetel a forgalom Göd és Vác között. A Budapest–Vác–Szob vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő. 

A baleset miatt a Z70-es vonatok Budapest és Vác között S70-es vonatként közlekednek. Felsőgödön, Sződ–Sződligeten és Vác-Alsóvárosnál mindkét irányban az 1. vágányon állnak meg a vonatok.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy vasárnap este kisiklott a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon,

a vonatbalesetben nem sérült meg senki.

A durva baleset miatt a Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.