BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Trump elfogadta Kennedy támogatását, és azt ígérte, nyilvánosságra hozza a JFK-gyilkosság aktáit

A függetlenként induló elnökjelölt, Robert F. Kennedy Jr. visszalépett a republikánus Donald Trump javára.

A korábbi republikánus elnök Robert F. Kennedyvel lépett színpadra Arizonában, néhány órával azután, hogy a független elnökjelölt felfüggesztette a kampányát. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Kennedy bejelentette: visszalép tíz csatatérállamban, és beáll Donald Trump republikánus elnökjelölt mögé Kamala Harris demokrata elnökjelölttel szemben.

Fotó: AFP

A The Guardian cikke szerint az arizoniai Glendale-ben elmondott beszédében Kennedy azt mondta, hogy Trump újra egészségessé teszi Amerikát, és olyan elnök lesz, aki „megvéd minket a totalitarizmustól”. Kennedy az Egyesült Államok egyik leghíresebb demokrata politikai dinasztiájának tagja, akit kitörő örömmel fogadtak Trump szimpatizánsai, és amikor felállt a színpadra, a tömeg azt skandálta, hogy „Bobby! Bobby!”

A politikus apját, Robert F. Kennedy korábbi igazságügyi minisztert, szenátort, az 1968-as elnökjelölti kampánya során gyilkolták meg, idősebb nagybátyját, John F. Kennedyt, volt elnököt 1963-ban ölték meg. Donald Trump mindkét demokrata politikust méltatta a kampányrendezvényen: 

Tudom, hogy most fentről néznek, és nagyon-nagyon büszkék Bobbyra

– mondta Trump, aki arról is beszélt, hogy ha novemberben elnökké választják, nyilvánosságra hozza a John F. Kennedy elleni merénylettel, illetve az ellene megkísérelt merénylettel kapcsolatos dokumentumokat is. Továbbá az elnöksége alatt létrehozna egy  szakértőkből álló bizottságot, amely Kennedyvel vizsgálná ki a gyermekkori egészségügyi problémákat. 

2020-ban Kennedy nyilvánosan zaklatónak nevezte Trumpot, azonban a republikánus elnökjelölt dicsérte Kennedyt, és azt mondta, hogy Kennedy legyőzte volna Joe Bident, ha marad a demokrata elnökválasztási előválasztáson, ám 2023 októberében úgy döntött, hogy függetlenként indul el a választáson.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.