BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Lehull a lepel Alain Delon végrendeletéről, gyermekeinél pattog a labda

A világhírű színész 88 évesen hunyt el. Alain Delon mesés vagyont hagyott három gyermekére, de nem egyforma arányban részesülnek belőle.

Három héttel Alain Delon halála után a legendás színész végrendeletét elküldték gyermekeinek. A négyoldalas dokumentumot Svájcból ajánlott levélben küldték el a három gyerek, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien Delon részére – írta a Le Figaro.

Alain Delon fiai
Alain Delon két fia 25-25 százalékot kap a színész vagyonából / Fotó: AFP

A dokumentumot a közjegyzőn kívül a végrendelet két végrehajtójának, a színész ügyvédjének, Christophe Ayelának és a színész vagyonkezelőjének is elküldték. A végrehajtóknak 14 napjuk van arra, hogy ha úgy kívánják, visszalépjenek a rájuk bízott szereptől. A három gyermeknek a hatályos svájci örökösödési jog szerint 30 nap áll rendelkezésére, hogy megtámadja a dokumentumot, vagy lemondjon örökségéről.

Ez utóbbira azonban igen minimális az esély, hiszen már januárban arról szóltak a hírek, hogy 

az örökösök között komoly vita bontakozott ki az akkor már régóta betegeskedő, idős Alain Delon egészségi állapota és készülő végrendelete miatt. 

A színész legidősebb gyermeke, Anthony Delon állítólag feljelentette húgát, Anouchkát. Később egy hosszabb interjújában tisztázta a kérdést, és azt állította, hogy szent a béke a három testvér között. Anthony nemrég újra megszólalt, és akkor is úgy nyilatkozott, hogy az örökösödés kérdése rendeződött, nincsenek köztük pénzügyi viták.

Nincs konfliktus, nincs örökösödési háború

– jelentette ki.

A hírek szerint Anouchka Delon kapja apja vagyonának 50 százalékát, a két fiú Anthony Delon és Alain-Fabien Delon pedig 25-25 százalékot kap.

Alain Delon vagyonát 200 millió euróra becsülik – mit kezdenek vele az örökösök?

Alain Delon örökösei talán megbékélnek a gyászban, és abbahagyják a több mint egy éve folytatott méltatlan vitát egymással és Delon élettársával. Az mindenesetre tény, hogy apjuk kívánságát tiszteletben tartják, és douchyi birtokán, szűk családi körben temetik el, és nem kap olyan rangos állami temetést, mint barátja, a másik legenda, a 2021-ben elhunyt Jean-Paul Belmondo.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.