BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszakérné aranyérmét a magyar olimpiai bajnok kardvívó: hihetetlen ajánlatot tett a tolvajnak

Bő 10 napja történt, hogy egy tolvaj ellopta Csongrádi László legféltettebb kincsét. Az olimpiai bajnok kardvívó most különleges ajánlatot tett, hogy visszakapja aranyérmét.

Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívónk máig nem heverte ki, hogy szűk két hete betörtek hozzá. Az 1988-as ötkarikás játékok csapatdöntőjének hőse azóta gyászolja ellopott aranyérmét, és mindent megadna azért, hogy visszakapja a pótolhatatlan kincset. Akár a tettesre is hagyományozná az értékes relikviát – derült ki, miután a Blikk meglátogatta.

olimpia
aranyérem
Az olimpiai bajnok bármit megtenne, hogy visszakapja aranyérmét / Fotó: AFP

„Két hete nem tudok megnyugodni és boldognak lenni, mert mindenről az ellopott olimpiai aranyérmem jut az eszembe” – mondta Csongrádi.

Hozzátette: mindent megadna a tettesnek, csak hozza vissza a számára semmit sem jelentő, értéktelen tárgyat.

Dobja be a postaládába. Ha akarja, nem egy múzeumra hagyom a végrendeletemben, hanem rá.

A halálom után megkaphatja, hiszen – bár most nincs a birtokomban – jogilag azért az enyém – nyilatkozta a Sportalnak zaklatottan Csongrádi László, hangsúlyozva: ha visszakapná legféltettebb kincsét, megszüntettetne minden eljárást, a tettesnek pedig nem esne bántódása. Azt is elmesélte: többen feltették már neki a kérdést, hogy jó helyen tartotta-e az érmet, ha a tolvaj ilyen könnyen megtalálta. Mások szerint ugyanakkor olyan valaki vihette el, aki tudta, hol tartja. Csongrádi azonban hevesen elutasít minden ilyesfajta találgatást.

Harminc évig vagyonvédelemmel foglalkoztam, atombiztos helyen volt az érem. Senki sem tudhatta, hol tartom, még a szüleim sem. A besurranó tolvaj, mert biztos, hogy az volt, véletlenül akadt rá.

Minden fiókot kihúzott, minden ajtót kinyitott, még a padlásajtót is, mindenhova bement vagy benézett, de pénzt nem talált – ecsetelte a betörő által hátrahagyott dúlást a korábbi klasszis, majd megemlíti, hogy a teraszra száradni kitett vizes tornacipőjét néhány méterrel odébb találta meg, a különleges kávéscsészéire pedig a kertjében álló fenyőfa alatt bukkant rá. Még az olimpiai aranyérem tokját sem vitte el a tettes, azt egy papírdobozban az udvaron hagyta, a gumikat, amikkel össze volt fogva, elejtette-elszórta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.