BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az árvíz miatt leállt a mohácsi kompközlekedés

Csütörtöktől komp helyett kishajók szállítják az utasokat. Az árvíz miatt járművekkel nem lehet átjutni a Duna túlpartjára Mohácsnál.

Komp helyett kishajóval szállítják az utasokat Mohács és Újmohács között csütörtöktől a dunai árvíz miatt. Járművekkel az árhullám elvonultáig nem lehet átkelni – jelentette be csütörtökön a mohácsi révhajózási társaság.

Mohács, komp, árvíz
Leállt a kompközlekedés Mohács és Újmohács között az árvíz miatt / Fotó: Ruprech Judit / MTI

A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nkft. közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy az intenzív áradás miatt a közlekedési körülmények óráról órára változhatnak, ezért az aktuális helyzetről érdemes az utazás előtt tájékozódni.

A Liget komphajó helyett közlekedő, járműveket nem szállító kishajó egyelőre menetrend szerint szállítja az átkelőket. A mohácsi átkelővel kapcsolatos aktuális információk a www.mohacsvgv.hu webcímen olvashatók.

Orbán Viktor: a valaha volt legnagyobb árvíz van a Lajtán

A tetőzés és az elhúzódó apadás is hatalmas kihívás. Orbán Viktor szerint komoly kihívás előtt állunk, a szakemberek szerint elhúzódó árvízre számíthatunk.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.