BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árvíz: újra megnyílt az alsó rakpart

A Margitsziget továbbra is kizárólag csak gyalogosan és csak az Árpád híd felől közelíthető meg.

A szükséges takarítási munkákat követően, csütörtökön megnyitják a fővárosban az alsó rakpartokat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a bkk.hu/arviz oldalon. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán azt írta, hogy reggel öt órától újra szabad az autósforgalom előtt a pesti és a budai alsó rakpart, azonban még van olyan árvízkorlátozás, amelyet nem oldanak fel. 

LUS_IMG_6731, árvíz
Árvíz: újra megnyílt az alsó rakpart / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A BKK tájékoztatása szerint péntektől újra teljes vonalon közlekednek a 2, a 2B és a 23 jelzésű villamos. A 4-6 villamosok nem állnak meg a Margitszigetnél, és a sziget lezárása miatt továbbra sem közlekedik a 26-os és a 226-os autóbusz.

A Margitsziget továbbra is kizárólag csak gyalogosan és csak az Árpád híd felől közelíthető meg

– hívták fel a figyelmet.

Bár az árhullám csúcsa kedd éjjel elhagyta az országot, és két hét után a Duna teljes magyarországi szakaszán megindult az apadás, Baja és Mohács térségében továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerdán reggel a Kossuth rádióban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.