BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az árvíz miatt már több mint 150 helyen kapcsolta le az áramot az E.ON

Ameddig az áramellátás biztonságos, addig ad áramot az E.ON. Azonban ha az árvíz miatt a helyzet veszélyessé válik, a társaság kénytelen lekapcsolni az áramszolgáltatást.

Több mint 150, a Duna áradása miatt veszélyeztetett helyen kapcsolta ki biztonsági okokból az áramot az E.ON Hungária csoport csütörtök reggelig a társaság közleménye szerint, az óvintézkedéseket az ügyfelek élet- és vagyonbiztonságának megóvásával indokolta.

árvíz
Az árvíz miatt sok helyen lépni kényszerült az E.ON / Fotó: E.ON Hungária csoport

A dunántúli, pest vármegyei és budapesti áramhálózatot üzemeltető társaság szinte mindegyik, az árvíz által fenyegetett településen beavatkozásra kényszerült, 

többek között Kisorosziban, Nagymaroson, Szentendrén, Budakalászon és Budapest több kerületében is.

Az E.ON azt is közölte, hogy a vállalat folyamatosan kapcsolatban áll az árvízi védekezést irányító hatóságokkal és a helyi önkormányzatokkal. Velük együttműködve vesznek részt a krízishelyzet kezelésében. Az árvíz által érintett területeken a vállalat mindaddig biztosítja az áramellátást, ameddig az biztonságosan megtehető, veszélyhelyzet esetén azonban azonnal kikapcsolják a szolgáltatást.

Az árhullám levonulását az E.ON folyamatosan figyeli majd, a krízishelyzet megszűnését követően pedig a lehető leghamarabb újraindítja az áramellátást az érintett területeken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.