BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális iskolai lövöldözés történt Georgia államban

Helyi idő szerint délelőtt fél 11 körül lövöldözés tört ki egy Georgia állambeli középiskolában, az Egyesült Államokban. A megyei hatóságok és az FBI is a helyszínre sietett, egy gyanúsítottat pedig már őrizetbe is vettek. Azt nem tudni, miért tört ki az iskolai lövöldözés, ám a támadásnak több sérültje is van.

Szerdán reggel iskolai lövöldözés történt egy amerikai középiskolában, Georgia államban, ami több sérüléssel járt. A Barrow megyei hatóságok közlése szerint egy gyanúsítottat őrizetbe is vettek. Az atlantai Grady Memorial Kórház egyik képviselője megerősítette, hogy egy lövési sérültet szállítottak hozzájuk az Apalachee Középiskolából, amely Winder városában található. Azt nem tudni, hogy a sérültek felnőttek vagy gyerekek.

iskolai lövöldözés
Brutális iskolai lövöldözés történt Georgia államban / Fotó: AFP

A Barrow megyei seriff hivatala és az iskola szóvivője szerint a lövések szerdán reggel, körülbelül 10 óra 20 perckor dördültek el a középiskolában, amelynek következtében több iskolát is lezártak a környéken – tudósított a The New York Times. Az FBI szintén a helyszínen tartózkodott, és a Georgiai Nyomozó Iroda közölte, hogy az ügyben még folyamatban van a vizsgálat. A helyi WSB-TV híradó felvételei szerint 

a szülők autósorokban várakoztak, hogy felvehessék gyermekeiket, akik közül sokan a középiskola futballpályáján gyülekeztek.

„Tudomásunk van egy incidensről az Apalachee Középiskolában, ahol lövöldözés történt” – nyilatkozta a Barrow megyei iskolakörzet szóvivője. Elmondása szerint a középiskola már engedélyezte a diákok elbocsátását, de több másik iskola továbbra is lezárás alatt maradt. Brian P. Kemp kormányzó közösségi oldalán bejelentette, hogy minden rendelkezésre álló állami erőforrást mozgósítanak a Barrow megyei iskolában történt incidens kezelésére.

Indianapolisban is volt hasonló eset

Még tavasszal hét, 12 és 17 év közötti kiskorú sebesült meg egy éjszakai lövöldözésben Indianapolis belvárosában. A környéken járőröző rendőrök figyeltek fel az egyik belvárosi pláza felől érkező lövések zajára éjjel 11 óra után. A helyszínre érkezve „kiskorúak nagy csapatát” találták a pláza előtt, közülük hatot lőtt sebekkel. A rendőrök elsősegélyben részesítették, a kiérkező mentők pedig kórházba szállították őket. A hetedik sebesült külön érkezett a kórházba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.