BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dömötör Csaba lesz a Fidesz új EP-képviselője

Győrffy Balázs augusztusban mondott le megbízatásáról, őt váltja Dömötör Csaba. Az új képviselő a nemzeti hangot kívánja erősíteni az Európai Parlamentben.

Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére a Fidesz – jelentette be a kormánypárt pénteken. Az új képviselő kilenc évet dolgozott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként, 2018 óta országgyűlési képviselő, de korábban több évig segítette a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját is.

DÖMÖTÖR Csaba
Dömötör Csaba / Fotó: Ruprech Judit / MTI

Dömötör politikai pályafutása elején vezette a Fidelitas külügyi kabinetjét is, és két évig az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének az elnöke is volt. Az érintett a hírt kommentálva Facebook-oldalán kifejtette, hogy a Magyarország jövőjét érintő politikai csaták nagy része Brüsszelben zajlik, így még nagyobb szükség van a nemzeti érdekek erőteljes képviseletére. Ezért a nemzeti hangot szeretné erősíteni egy olyan intézményben, ahol sokan akarnák ezt a hangot lejjebb csavarni.

Dömötör Csaba hozzátette:

Akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket, és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a személyi döntés nem független attól, hogy a Tisza Párt kijutásával a magyar Országgyűlés mellett az Európai Parlament is kiemelt vitatereppé vált.

Mint ismert, augusztusban mondott le minden közéleti és politikai tisztségéről Győrffy Balázs, miután ittas állapotban vitába keveredett egy hölggyel, ami tettlegességig fajult. A Fidesz–KDNP EP-listájáról 11 jelölt került be az Európai Parlamentbe a júniusi választások után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.