BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyújtogatják az ukrán katonai járműveket a sorozás ellen tiltakozók

Eddig már több száz katonai jármű égett le, miután az erőszakos sorozások ellen egyre nagyobb a lakossági ellenállás Ukrajnában.

Több mint 200 katonai járművet gyújtottak fel Ukrajnában. Erről szeptember 14-én számolt be a Strana.ua kiadvány Dmitrij Sumejko kijevi rendőrfőnök adataira hivatkozva.

Aftermath of Russian missile attack on Kyiv region
Fotó: NurPhoto via AFP

„Több mint 200 katonai jármű felgyújtásának esetét jegyezték fel Kijevben és Ukrajna-szerte” – áll a jelentésben. Ezeknek a bűncselekményeknek mintegy negyedét tizenévesek követték el.

Korábban az ukrán nemzeti rendőrség vezetője, Ivan Vigovszki arról is beszámolt, hogy az országban több mint 200 esetet jegyeztek fel, amikor az ukrán fegyveres erők katonák személygépkocsiját gyújtották fel. Azt nem részletezte, hogy milyen időintervallumban égett le ennyi autó.  

Az ukrán hatóságok azt javasolják, hogy a rendvédelmi szervek ne helyezzenek el azonosító jeleket a járműveiken. Az utóbbi időben Ukrajnában egyre gyakoribbá váltak az ukrán hadsereghez tartozó járművek felgyújtásának esetei. Szeptember 7-én ismeretlenek felgyújtották egy ukrán katona autóját a kijevi Obolonban. Július 18-án azt jelentették, hogy ismeretlenek felgyújtottak két autót Odesszában.

Szeptember 9-én Kijev újabb gyújtogatásról számolt be az ukrán fegyveres erők egyik katonájának autója ellen. Az eset után az újságírók az feltételezték, hogy a gyújtogatások oka a mozgósításra vonatkozó jogszabályok szigorítása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.