BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar a világ legjobb horgásza

Szeptember 21-én és 22-én a franciaországi Béthune mellett található Canal d’Aire-en rendezték meg a 70. nemzetek világbajnokságát. A Francia Sporthorgászszövetség által szervezett versenyen 27 nemzet csapata mérette meg magát. A magyar válogatott hagyományosan az élmezőnyben szerepelt, idén Csillag László egyéni világbajnoki címet szerzett.

Az idei horgász-világbajnokságot Horvátország válogatottja nyerte 31 ponttal, az olasz válogatott 40 ponttal ezüstérmet nyert, a házigazda Franciaország csapata 43 ponttal a harmadik helyen végzett – áll a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) beszámolójában

Csillag László 
horgász
Csillag László lett a horgász világbajnok / Fotó: Mohosz

Egyéniben viszont hatalmas magyar siker született: Csillag László világbajnoki címet szerzett.

A magyar csapat 46 ponttal a negyedik helyen zárta a versenyt.

A nemzeti válogatott tagjai: Szénási Béla szövetségi kapitány, Nagy Krisztián másodkapitány, Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Walter Tamás – versenyzők; Bajcsi András, Eichardt László, Kaló Zoltán, Nagy Sándor, Magyar Balázs, ifj. Szénási Béla – segítők; Polyák Csaba csapatvezető.

Az egyéni versenyben a második helyen a 3 pontos Wiktor Walczak (Lengyelország) végzett, aki csupán fogott súllyal előzte meg a szintén 3 pontos Matija Krajevatcot (Horvátország), aki így bronzérmet szerzett.

A Mohosz megköszönte a nemzeti, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (Agrár- és Honvédelmi Minisztérium), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálnak a kiemelkedő szerepléshez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.