BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Powodz w Czechowica Dziedzicach . Straz pozarna prowadzi ewakuacje mieszkancow z zalanych domow

Így tombolt az árvíz a szomszédos országban – videók

Elképesztő képsorok a térség országaiból. Magyarországra még jóformán ide sem ért az árvíz lényegi része.

A heves esőzések hatására az elmúlt napokban szerte Közép-Európában kiléptek a medrükből a folyók és a patakok, óriási pusztítást hozva magukkal. Az árhullámra hazánkban is gőzerővel készülnek a vízügyi szakemberek, miközben a kormány több ezer katonát parancsolt a gátakra, hogy segítsék a védekezést.

Powodz w Czechowica Dziedzicach . Straz pozarna prowadzi ewakuacje mieszkancow z zalanych domow
árvíz
Brutális pusztításra képes az árvíz / Fotó: Northfoto

Az árvízre való felkészülés indokolt is, hiszen könnyen lehet, hogy a Duna és más folyók a valaha mért legmagasabb szinten tetőznek majd az elkövetkező napokban. A víz erejét azonban semmi sem szemlélteti jobban, mint az áradásokról készült felvételek szomszédainktól és a térség országaiból. Ebből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

Lengyelország

Lengyelországban egész városokat öntött el az árvíz, a helyzet rendkívül súlyos, több ezer embert kellett evakuálni és halálos áldozatai is vannak az áradásoknak.

Csehország

Az árvíz Csehországot sem kímélte, több vasútvonalat le kellett zárni, és tízezrek otthonát mosta el a víz. Egészen elképesztő látni az árvíz pusztítását.

Ausztria

Ekkora áradásra még Ausztria sem volt felkészülve, megdöbbentő látvány, ahogy a víz egész városokat mos el. Az országban különösen sok eső esett, a Lajtán sosem látott szintig emelkedhet a víz, de a Duna is kiléphet a medréből.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.