BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsony Gergely elveszítette a legfontosabb emberét – már az utódját is bejelentették

Távozik posztjáról Balogh Samu, a főpolgármester egyik legfontosabb embere. Karácsony Gergely kabinetfőnöke állítása szerint azért áll fel, mert az elmúlt évek városházi döntéseibe már beleszédült.

"Távozom a kabinetfőnöki pozícióból, nem kötjük újra a ciklus végével lejáró szerződésemet. A döntést hónapokkal ezelőtt kezdeményeztem a főpolgármesternél, aki várostervezői szakmai munkámra továbbra is számítana" – kezdte közösségimédia-oldalán közzétett lemondását Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke.

KARÁCSONY Gergely, NAV
Távozik Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke / Fotó: Koszticsák Szilárd

Távozik Karácsony legfontosabb embere

Karácsony jobbkeze posztjában megnevezte utódját is, Szentirmai Judit személyében, akit bejegyzése szerint remek embernek ismert meg, és csakis sok sikert kívánhat neki. Szentirmai 2019-ben került a városházára önkormányzati főtanácsadóként, de közigazgatási szakreferensként is tevékenykedett már Karácsony mellett. Korábban többek közt Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium koordinációs szakállamtitkára is volt.

Balogh Samu lemondásának okát így fogalmazta meg:

És hogy mi a döntés fő oka? Egy kabinetfőnök akkor tud motiváltan dolgozni, ha maradéktalanul tud azonosulni a vezetés döntéseivel. Márpedig az elmúlt években voltak olyan kanyarok, amikben néha én is beleszédültem.

A távozó kabinetfőnök posztjában megköszönte a lehetőséget Karácsony Gergelynek, egyúttal további sok erőt is kívánt neki az előtte álló feladatokhoz.

Várostervezőként Budapest fejlesztése továbbra is a szívügyem. Budapest előtt hatalmas kihívások állnak, melyek megoldásához bátorságra, szakmaiságra és határozott vízióra van szükség. Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, szívesen dolgozom Budapestért

– tette hozzá Balogh Samu.

Karácsony távozó jobbkeze 2019 óta töltötte be jelenlegi posztját a városházán, az öt évvel ezelőtti főpolgármesteri kampányban viszont már Karácsonynak dolgozott, mint politikai igazgató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.