BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt Karsai Dániel haláláról Gulyás Gergely: "feltétlen tiszteletet parancsol"

Testvére közölte a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő, az eutanázia mellett érvelő alkotmányjogász halálhírét szombaton. Karsai Dániel elvesztésére szinte azonnal reagált Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, tiszteletét kifejezve.

Testvére közlése szerint szombaton 47 esztendősen meghalt Karsai Dániel alkotmányjogász, aki élete utolsó éveit azzal töltötte, hogy a gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdve az eutanázia magyarországi engedélyezéséért harcolt. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebookon reagált a gyászhírre.

GULYÁS Gergely
Gulys Gergely: „tiszteletet parancsol” / Fotó: Soós Lajos

A miniszter elmondta, hogy júniusban találkozott először Karsai Dániellel, akit azonban korábbról már ismert írásaiból és nyilatkozataiból. „Már találkozásunk előtt tudtuk mindketten, hogy a legtöbb közéleti kérdésben nem értünk egyet, így az aktív eutanázia megítélésében sem” – írta Gulyás Gergely. Ezt követően tiszteletét fejezte ki, amiért Karsai Dániel halálos betegséggel küzdve és egyre gyengülve is bátran és gyakran öniróniával képviselte ügyét. Mindez

feltétlen tiszteletet parancsol

– fejezte ki a miniszter.

Az ALS-betegség okozta fizikai nehézségek nem vetették vissza igényes jogi kifejezőképességét.

Az általa indított vita  az emberi méltóság tartalmáról, kereteiről és korlátairól halálával nem ért véget

– vetítette előre Gulyás Gergely. „Karsai Dániel az emberi méltóság kiemelkedő képviselője volt. Nyugodjon békében!” – zárta bejegyzését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.