BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Explosion at a Turkish-owned club in Cologne

Újabb robbantás rázta meg Kölnt

A mostani robbantás helyi idő szerint hajnali 5 órakor történt a város központjában, az Ehrenstrasse utcában, amely tele van üzletekkel és lakásokkal. A helyszín mindössze száz méterre van a két nappal ezelőtti incidenstől. Sajtóhírek szerint legalább egy járókelő megsérült, és a hétfői esethez hasonló anyagot használtak.

Kölnben egy héten belül másodszor történt kisebb robbantás szerdán – számolt be róla a Deutsche Welle. A WDR helyi műsorszolgáltató arról tájékoztatott, hogy legalább egy járókelő megsérült, és a hétfői esethez hasonló anyagot használtak.

Köln, robbanás
Köln: újabb robbantás rázta meg a nyugat-németországi várost – egy járókelő megsérülhetett / Fotó: AFP

Köln: két robbantás két nap alatt

A mostani robbantás helyi idő szerint hajnali 5 órakor történt a város központjában, az Ehrenstrasse utcában, amely tele van üzletekkel és lakásokkal. A helyszín mindössze száz méterre van a két nappal ezelőtti incidenstől. 

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, hétfőn kora reggel robbantás rázta meg a nyugat-németországi település belvárosát. A detonáció a Vanity Club nevű szórakozóhely előtt történt, és német sajtóhírek szerint szándékos támadás történt: egy térfigyelő kamera által készített felvételen az látható, amint egy kapucnis pulóvert viselő személy egy táskát vagy zacskót helyez el az épület bejáratánál, majd sietve elhagyja a helyszínt. Ezt követően a csomag meggyulladt és felrobbant. 

Az anyagi kár jelentős, a Bild cikke szerint körülbelül 100 ezer euró (39 millió forint).

Egy 53 éves férfi könnyebb sérülést szenvedett, őt azóta már ki is engedték a kórházból. A hatóságok nem jelezték, hogy van-e összefüggés a két robbanás között. 

Mint ismert, az elmúlt hónapokban kisebb robbanásokról érkeztek jelentések Észak-Rajna–Vesztfáliában (NRW), melyeket különböző bandákhoz kötnek. Az NRW állami rendőrség az X közösségi oldalon azt írta, hogy ezúttal is nagy számban vonultak ki a helyszínre, és lezárták a területet. Egyúttal felszólították a lakosságot, hogy kerüljék a robbanáshoz közeli területet.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.