BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Black,Blue,Evening,Night,Sky,With,Clouds.,Dark,Dramatic,Sky
vihar
jégeső
villámlás
kánikula

Kopogtathat a jégeső

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet.

Egyre kisebb területre szorul a nyárias idő és szombaton a HungaroMet már elsőfokú, citromsárga riasztást is kiadott az országra.

Downpour in Turkiye's Ankara
jégeső
vihar
eső
Képünk illusztráció / Fotó: Anadolu via AFP

Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Amennyiben a HungaroMet visszavonja az ország területéről az elsőfokú riasztást, vagy másodfokú riasztást ad ki, arról újabb közleményben számolunk be

írta honlapján a szolgálat.

A dél körül kiadott riasztással majdnem egyidejűleg a Facebookon is posztoltak.

Eszerint az árvizeket okozó hatalmas közép-európai esőzések után beköszöntött „nyárias idő egyre kisebb területre korlátozódik Magyarországon, a csapadékzóna az ország nagy részét elfoglalja”.

Előterében a keleti határon még mindig magasra, 28, 29 fokig emelkedett a hőmérséklet szombaton, de ott sem kell sokáig várni: megérkezik a csapadék és a lehűlés.

A hidegfront és a csapadék érkezésére már tegnap figyelmeztettek.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.